Rock for beauty: edelstenen die je mooi maken | Fashionchick

2022-07-01 18:37:54 By : Ms. Cathy Lin

Jade, rozenkwarts, amethist: het zijn allemaal edelstenen die een opmars hebben gemaakt in de beautywereld. Ze verkoelen, gaan zwellingen tegen en zorgen dat producten beter worden opgenomen. Maar kunnen ze nog meer doen?

De gezichtsroller en guasha - de schraper waarmee je de stofwisseling in de huid stimuleert - worden beide gemaakt van edelstenen zoals jade en zijn al een tijdje een hit. Maar hoe werken ze eigenlijk en wat doen ze precies voor je huid?

De oude Egyptenaren geloofden heilig in de anti-aging-werking van edelstenen. En ook in het oude China werden edelstenen gebruikt bij schoonheidsrituelen. De roller van jade bijvoorbeeld, komt oorspronkelijk uit China; voor Chinezen is jade de steen van de hemel en staat hij voor gezondheid en welvaart. Jade heeft dan misschien diep in de huid geen aantoonbare werking; aan het huidoppervlak gebeurt er wel degelijk iets wanneer je over de huid rolt. Jade is niet poreus en neemt daarom geen bacteriën op. Omdat de steen van nature koud is, zorgt het rollen voor een verkoelend de-puffing effect. Deze kou heeft ook effect op de bloedcirculatie en zet de lymfedrainage in gang. Je kunt zo bijvoorbeeld vochtwallen wegrollen of een puffy face na een korte nacht. Leg deze rollers tien minuten in de koelkast en je hebt na vijf minuten rollen weer een frisse, gladde huid:

ICI PARIS XL | ICI PARIS XL

The Coucou Club | de Bijenkorf

Coucou Rose Quartz Roller - gezichtsroller

The Coucou Club | de Bijenkorf

Coucou Jade Roller - gezichtsroller

The Coucou Club | de Bijenkorf

Coucou V-Lift Roller - gezichtsroller

The Coucou Club | de Bijenkorf

Gua sha betekent in de traditionele Chinese geneeskunst zoveel als het wegschrapen van ziektes die ontstaan door gifstoffen en gestagneerde energie. De bedoeling is om met het stevig schrapen over de huid sha te veroorzaken, dit is roodheid die de huid aanspoort om zichzelf te genezen. Het schrapen wordt gedaan met een gepolijste jadesteen. De veel mildere westerse beautyvertaling van guasha is een gezichtsmassage die je zelf in je badkamer uitvoert met een beetje olie en een jadesteen. Met een speciale techniek van korte en lange strijkbewegingen, kun je iets meer druk geven dan met de jaderoller. Dit heeft dan in plaats van de-puffing vooral een sculpting effect. Daarnaast krijgt de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen een flinke boost zodat de huid een gezonde glow krijgt. Met deze guasha-stenen en gezichtsolie voer je de perfecte sculpting massage uit:

The Coucou Club | de Bijenkorf

Coucou Love set - verzorgingsset

The Coucou Club | de Bijenkorf

Coucou Gua Sha - rozenkwarts massagetool

The Coucou Club | de Bijenkorf

Jade is een steen, rozenkwarts is een kristal. Het verschil is dat een edelsteen is samengesteld uit één of meerdere mineralen die samengeklonterd zijn tot een steen. Een kristal bestaat altijd uit één mineraal met een ‘kristallijne’ vorm. De verschillende edelstenen en kristallen hebben een verschillende spirituele vibe op de werking van de huid. De paarse amethist heeft een verstevigende werking en vermindert ontstekingsreacties zoals bij acne. De lichtgroene jade zuivert de huid en stimuleert de stofwisseling. De roze rozenkwarts kalmeert een rode huid en kan lijntjes en rimpels verzachten of een ruwe huid gladder maken. Toermalijn kom je vaak tegen in stylingtools voor het haar, het maakt het haar glad en geeft glans. Je vindt het bijvoorbeeld in deze tools: 

Olivia Garden Ceramic + Ion Tourmaline Brush Zwart 45

BAB2275TTE Titanium Tourmaline Krultang 45 Watt 38mm, RETOURDEAL

Balmain Hair Couture | de Bijenkorf

Föhn / Haardroger SL Ionic 1900W

Titanium Tourmaline BAB2676TTE 32mm

Balmain Hair Couture | de Bijenkorf

Jade en rozenkwarts worden ook verwerkt in make-upproducten zoals lipsticks, oogschaduws en mascara's. Zowel jade als rozenkwarts voorkomen irritaties en dat is een uitkomst voor gevoelige plekken zoals de ogen en wimpers. Deze make-upproducten geven kleur maar verzorgen ook:

Anouk Matton Cosmetics | ICI PARIS XL

Anouk Matton Cosmetics | ICI PARIS XL

Anouk Matton Cosmetics | ICI PARIS XL

Anouk Matton Cosmetics | ICI PARIS XL

Anouk Matton Cosmetics | ICI PARIS XL

Tot slot zijn er natuurlijk talloze sieraden met edelstenen. Elke edelsteen heeft een eigen kleur en een eigen, specifieke betekenis, waardoor het een makkelijk personaliseerbaar cadeau is om te geven. De maansteen staat bijvoorbeeld voor beauty en intuïtie, rozenkwarts staat voor liefde en vriendschap en onyx geeft je kracht en doorzettingsvermogen. Fashionchick heeft edelstenen ringen, kettingen, armbanden en oorbellen in de shop, voor iedere stijl en karakter wat wils. 

Onyx enkel oorknopje met parel

Wild Stones Amsterdam | Wild Stones

Ketting Jade rond goud of zilver

Wild Stones Amsterdam | Wild Stones

Dit doet luchtvervuiling met je huid

Gestresste huid? Relax met deze 6 tips

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook De beste verzorgingstips voor krullend haar Beauty Lees ook Hoe voorkom je dat concealer zich ophoopt? 8 tips! Beauty Lees ook Vet haar na het slapen? Zo komt het Beauty Lees ook Je eigen pony bijknippen: zo doe je dat Beauty Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

De beste verzorgingstips voor krullend haar

Hoe voorkom je dat concealer zich ophoopt? 8 tips!

Vet haar na het slapen? Zo komt het

Je eigen pony bijknippen: zo doe je dat

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.